1 hele (biologische of scharrel-)kip of 4 kippenpoten
6 takjes rozemarijn
3 takjes tijm
1 Spaanse peper, in dunne reepjes gesneden
1 theelepel zwarte Kampot peper, in de vijzel fijngestampt
scheutje olijfolie
1 eetlepel honing
3 citroenen
2 teentjes knoflook in fijne plakjes
Zeezout naar smaak
Stap 1: marineren
Snijd de kip in delen en kerf de huid en een deel van het vlees op enkele plekken in.
Maak de marinade op tijd, zodat de kip zo'n 3 uur kan marineren.
Voor de marinade:
Haal de blaadjes van de tijm en rozemarijn af en hak fijn. Rasp de schil van de citroenen (alleen het gele, want het witte smaakt bitter) en voeg het sap uit een halve citroen toe. Doe daarbij de Kampot peper, de knoflook en de rode peper. Voeg ook toe: fijn zeezout (ongeveer 1 theelepel of naar smaak), honing en een scheutje olijfolie. Goed mengen en verdelen over de kip. Goed in de inkepingen en onder het vel stoppen.
Stap 2: in de oven
Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd de overgebleven citroenen in plakjes. Leg de gemarineerde kip in een ovenschaal en leg de plakjes citroen bovenop en tussen de kip.
Bak de kip in 50 minuten gaar.
Voor het serveren nog een klein beetje vers gemalen Kampot peper op de kip doen.