Traditioneel Cambodjaans recept: Beef Lok Lak met Kampot peper
Ingredients
Voor 2 personen:
300 gram biefstuk of rundvleesreepjes
1 kleine ui
1 teen knoflook
2 tomaten
2 eetlepels olie
Voor de woksaus:
2 theelepels oestersaus
1 theelepel sojasaus (geen zoete)
1 theelepel vissaus
1/4e theelepel gemalen kampot peper
1 mespuntje zout
Voor de dipsaus:
1/2 limoen
1 theelepel Kampot peper
1 kleine theelepel zout (grof of fijn)
Preparation
Voeg alle ingrediënten voor de woksaus samen in een bakje en roer goed.
Snij de biefstuk aan reepjes. Snij de knoflook, uien en tomaten in schijfjes.
Maal de Kampot peper fijn, bijvoorbeeld in een vijzel. Grof zout wordt ook fijngemalen. Doe de peper en het zout in een kommetje en knijp de limoen erboven uit.
Goed roeren.
Doe de olie in de wok en roerbak de knoflook en de ui kort. Voeg de beefreepjes toe en bak tot het vlees bijna gaar is.
Voeg vlak voor het einde de woksaus toe roerbak nog even op hoog vuur tot het vlees gaar is.
Serveer op een bord met de gesneden tomaat. Een salade smaakt er lekker bij.
Het vlees en en tomaat steeds even dippen in de dipsaus.
Eet smakelijk!